Het geheim van een goede oogst

gezond en smaakvol conserveren

Mijn inmaak logboek
print

Recept

14-07-2021
Witte bessen druivenblad wijn 14-07-2021

Witte bessen wijn verrijkt met druivenblad

Ingredienten

ingredient aantal eenheid opmerking
jinge druivenbladen
3.00
L Liter
suiker
0.00
G Gram
super wijngist
1.00
TL Theelepel
water
6.00
L Liter
witte aalbessen
0.00
G Gram

verse bessen aan de trosjes

Stappen

vlgnr stap beschrijving
1
besse kneuzen

Bessen in grote emmer met de hand kneuzen en fijn knijpen

2
duivenbladen scheuren

Zorg dat je schone jongebladen hebt. Kneus ze flinke en scheur ze in stukjes. Beter scheuren dan knippen. Voeg toe aan de most.

3
wijngist toevoegen

Zorg dat je schone jonge bladen hebt. Kneus ze flink en scheur ze in stukjes. Beter scheuren dan knippen. Voeg toe aan de most.

4
persen

Ongeveer een week a 10 dagen dagelijks roeren. Daarna persen meten en water en suiker toevoegen.

Logboek

datum activiteit
20-06-2022

18 flessen droge witte wijn gebottld, sg 1000, zuur 4 gr/liter

22-07-2021

Meten

wittebes druivenblad 20210722

Vandaag 6 liter water en 1,5 kg suiker toegevoegd (waarde bij benodigde suiker als  toevoegen gelezen)

Ik vind het leuk dat je contact met me opneemt over mijn ervaringen bij het conserveren. Ik ga je commentaar zeker ter harte nemen.

Tips  of opbouwende kritiek hoor ik graag.

Als je negatief commentaar hebt ook goed, maar motiveer het dan wel netjes zodat ik er wat van kan leren.

2000 Karakters over
security image

  • 20200822_162303.jpg
  • 20200822_182821.jpg
  • 20200822_210702.jpg
  • DSC01631.JPG
  • DSC01633.JPG
  • DSC01653.JPG
  • DSC01659.JPG
  • DSC06876.JPG
  • DSC06882.JPG
  • DSC07021.JPG
  • DSC08164.JPG
  • DSC08177.JPG
  • DSC08434.JPG
  • DSC08699.JPG
  • DSC09439.JPG