Logboek voor actieve teeltbedden

Beddenlogboek

Asperge
Asperge

2019

In juni kocht ik bij Vreeken 4 pakketjes asperges uit de restaanbieding  van Vreeken uit Dordrecht. Dit stukje was nog niet in gebruik en  heb ik het klaar gemaakt voor de asperges.  Ik heb geen richels gemaakt. Tussen de rijen karton gelegd en het hele bed in oktober afgedekt met een dikke laag mulch van blad en naalden.

2020

Drie keer uit nieuwsgierigheid toch een maaltje gesnoept en de rest laten groeien tot een wilde bos met asperge. De Heermoes een paar jheer geoogst en tussen de asperges als mulch laten verteren. Tussen de asperges een paar spruiten gezet. Eind december ca 5 cm boven de grond afgeknipt.

{2021}

Asperge

logboekitems

volgnr logboek item beschrijving
202105

Ik heb aspergekever gespot en nematoden gekocht en verdeeld over het bed. Ook de slakken zijn hier een ware plaag, maar die kon ik nog niet bestrijden. Komen volgende week aan de beurt als ik weer nieuwe slakken heb gevangen voor de slakken emmer.

202103
 Op het aspergebed de lavameel over de mulch gestrooid vlak voor de regen zodat het niet verwaait 0001
   
202103
 0001  Van de bedden verzamelde mulch die te dik op de bedden lag verdeeld over het bed met de asperges
202008

Op het aspergebed heb ik tot nu toe geen heermoes verwijderd. Nu is het tijd om dat te doen om ook de spruiten die ik tussen de rijen asperges heb gezet meer ruimte te geven.

Naar overzichten